12. 6. 2021
Autor: Jana Fojtíková
zdroj: , the sun, idnes.cz, wikipedia

Kdybych bývala věděla, co všechno způsobím, asi bych se do takového dobrodružství nikdy nepouštěla. Jenže pozdě bycha honit. Zůstala jen poušť a spálenina, zpřetrhané rodinné vazby a smutek v duši. A jak k tomu vlastně došlo? Mohlo za to...

Článek byl zpracován na základě příběhu zaslaného čtenářkou. Fotografie má pouze ilustrační charakter.

Kdybych bývala věděla, co všechno způsobím, asi bych se do takového dobrodružství nikdy nepouštěla. Jenže pozdě bycha honit. Zůstala jen poušť a spálenina, zpřetrhané rodinné vazby a smutek v duši. A jak k tomu vlastně došlo? Mohlo za to jedno nevinné pozvání na kávu.

Můj život se odvíjel asi jako u většiny jiných lidí

Našla jsem si přítele, se kterým jsem se cítila opravdu šťastná. Po vzájemném oťukávání jsme se dostali až k tomu, že jsme se sestěhovali a vytvořili společnou domácnost. Bylo mi 26 let a cítila jsem se na vrcholu svých sil.

S Petrem, mým partnerem, jsme si skoro ve všem vyhovovali. Byl pozorný, uměl mi pomoct, vyposlechnout a rozuměli jsme si i v posteli. Jedinou vadu na kráse měl náš vztah.

Kvůli práci býval Petr často z domu pryč na služebních cestách. Pracoval jako obchodní zástupce a jezdil po celé republice. Zato uměl vydělat hodně peněz, takže jsme si žili velice slušně. Jenže jeho nepřítomnost doma mě hodně skličovala. Nebyla jsem ráda sama.

Občasná výpomoc švagra

I stalo se, že se mi doma porouchal automobil, když byl Petr zase služebně pryč. Nutně jsem potřebovala pomoc a nevěděla, na koho se obrátit. Zavolala jsem sestře, co mi poradí. A ona mi poslala svého manžela, že se na to podívá.

Švagr přijel, chvíli se v autě vrtal a najednou – zázrak a můj malý ford nastartoval. Pozvala jsem švagra na kávu a básnila o jeho umění opravovat automobily. Skromně přijal pochvalu.

Pak jsme pokračovali v rozhovoru, u kterého to však nezůstalo. Ani nevím jak, asi k tomu přispělo i to víno, co jsem ještě otevřela, a já a švagr jsme spolu skončili v posteli a užili jsme si vášnivý sex. Tím začal náš románek, který trval asi půl roku, než pravda o něm vyšla najevo.

Vím, že jsem se zachovala nečestně

I když jsem svého Petra velmi milovala, nemohla jsem si odpustit myslet také na švagra. V posteli byl mnohem zkušenější než přítel, vášnivější a rozuměli jsme si i v názorech na život. Byla jsem si vědoma toho, že se nechováme zrovna příliš morálně, ale bylo to asi silnější než já.

Když sestra nevěru odhalila, okamžitě podala žádost o rozvod. Můj přítel mě opustil. Půlka rodiny se přestala se mnou bavit. A švagr? Myslela jsem, že nyní zůstaneme spolu. Ale řekl mi, že za takových okolností to nechce. Rozvod ho úplně psychicky zničil, upnul se na děti a mně se začal vyhýbat. Zůstala jsem sama.

Zdroj: , the sun, idnes.cz, wikipedia


Přidejte si Top Stories na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Top Stories na hlavní stránku Seznam.cz
8 komentářů