2. 4. 2022
Autor: Daniel Labounek
zdroj: , the sun, idnes.cz, wikipedia

Stavět vlastní dům jsem chtěl od svých 18 let. Pozemek jsem dostal od prarodičů a už od 18 jsem na něj šetřil. Ve 30 letech jsem měl opravdu hodně našetřeno a tak jsem tedy začal vyřizovat stavební povolení. Dům...

Článek byl zpracován na základě příběhu zaslaného čtenářem. Fotografie má pouze ilustrační charakter.

Stavět vlastní dům jsem chtěl od svých 18 let. Pozemek jsem dostal od prarodičů a už od 18 jsem na něj šetřil. Ve 30 letech jsem měl opravdu hodně našetřeno a tak jsem tedy začal vyřizovat stavební povolení.

Dům jsem postavil za dva roky, před kolaudací jsem však o něj přišel

Jelikož jsem měl na dům hodně našetřeno a hlavně mám okolo sebe spoustu šikovných lidí, tak jsem měl dům postaven opravdu rychle. Vše na sebe pěkně navazovalo a vše šlo jako po másle.

Za první rok jsem zvládnul hrubou stavbu a druhý rok dům dodělával. Dům měl obytných 150 metrů, takže i proto to šlo takhle rychle

Využil jsem všechny své kontakty a posháněl jsem si materiál za dobré ceny. Díky tomu jsem se nemusel zadlužit.

I přesto jsem měl rozpočet napjatý a využil jsem do toho bez pár tisíc všechny své našetřené finanční prostředky.

Při malování domu přišla velká chyba a já o dům přišel

Jelikož jsem už na stěhování se do domu hodně tlačil a spěchal, tak jsem si k malování domu vypůjčil profesionální vysoušeč na plyn. Ten jsem nechal zapnutý bez dozoru a to byla ta chyba.

Jelikož už jsem měl v domě spoustu věcí a vysoušeč jsem postavil příliš blízko nábytku, tak jsem si dům nechtěně podpálil.

Vyhořelo to v podstatě celé, veškeré vybavení, veškerá technika. Střecha je také fuč a já teď nemám na opravu domu.

Jelikož jsem se snažil s penězi vyjít, tak jsem dům neměl pojištěný

Teď už vím, jaká byla chyba si dům nepojistit. Přišel jsem tak v podstatě úplně o všechno a veškerá práce byla zbytečná.

Stojím teď před rozhodnutím, jestli si vzít hypotéku a dům dát znovu dohromady. Popravdě jsem ale vše duševně vzdal a raději bych dům i s pozemkem prodal a nastěhoval se do bytu, kde nebudu muset vůbec nic řešit.

Zdroj: , the sun, idnes.cz, wikipedia


Přidejte si Top Stories na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Top Stories na hlavní stránku Seznam.cz
2 komentáře