9. 8. 2020
Autor: Daniel Labounek
zdroj: , the sun, idnes.cz, wikipedia

Že má moje žena problémy s alkoholem jsem se dozvěděl asi rok po svatbě. Před svatbou jsem s ní byl 3 roky, ale bohužel společné bydlení přišlo na řadu jen 2 měsíce před svatbou. Ze začátku to bylo takové...

Článek byl zpracován na základě příběhu zaslaného čtenářem. Fotografie má pouze ilustrační charakter.

Že má moje žena problémy s alkoholem jsem se dozvěděl asi rok po svatbě. Před svatbou jsem s ní byl 3 roky, ale bohužel společné bydlení přišlo na řadu jen 2 měsíce před svatbou. Ze začátku to bylo takové nevinné, kdy jsem si zakládal na společné večeři u sklenky vína. Proto jsem nikdy neřešil, že je z ní někdy cítit alkohol, protože jsem to sváděl na víno k večeři.

Nikdy by mě nenapadlo, kde všude má schovaný alkohol…

Jako každý chlap jsem doma úklidu nevěnoval velkou pozornost a v podstatě jsem nechodil do jiných skříněk než do vlastní, kde mám svoje oblečení. Postupem času se mi žena zdála čím dál více nervóznější, a to vždy do večeře.

Potom jí totiž začal čas, kdy mohla pít, aniž bych to poznal. Přiznávám, že si dávala opravdu hodně záležet na tom, abych nic nepoznal. Jenže objem, který každý večer pila se čím dál více zvětšoval, až už prostě nebyla schopná zamaskovat, že je opilá.

Když jsem začal něco tušit, tak jsem prošel dům a našel jsem na několika místech otevřené lahve tvrdého alkoholu. Alkohol byl v podstatě v každé místnosti domu. I na záchodě, který máme o velikosti metr na metr.

S postupem času to bylo horší a horší

Jednou ráno měla žena smůlu, když ji zastavila hlídka policie a provedla u ní dechovou zkoušku. Nadýchala bezmála dvě promile, takže okamžitě přišla o řidičský průkaz. Pro její povolání to byla katastrofa, takže dostala okamžitou výpověď. Jako obchodní zástupkyně si prostě nemohla dovolit neřídit.

Vyhazov byl asi poslední kapka, která jí v jejím pití dorazila. Díky tomu, že zůstala doma, protože si nemohla najít práci, tak začala pít ještě o to víc. Běžně jsem ji při příchodu z práce našel se válet na podlaze úplně namol.

Několikrát jsem ji varoval, že to takhle dál nepůjde. Říkal jsem jí, ať se jde léčit, že to určitě společně zvládneme. Léčení žena odmítala a já jsem po dalších 6 měsících musel odejít. Momentálně se rozvádíme a zatím ještě moje manželka postupně přichází i o své kamarády a rodiče, kterým dělá v opilosti jen ostudu.

Zdroj: , the sun, idnes.cz, wikipedia


Přidejte si Top Stories na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Top Stories na hlavní stránku Seznam.cz