4. 9. 2021
Autor: Daniel Labounek
zdroj: , the sun, idnes.cz, wikipedia

Vše se událo poté, co mi zemřel otec. Po otci zůstal byt a v dědickém řízení se rozhodlo, že půl tohoto bytu náleží mně a půl bytu mojí mamince. Jenže maminka si našla nového přítele a tím vlastně začal problém....

Článek byl zpracován na základě příběhu zaslaného čtenářem. Fotografie má pouze ilustrační charakter.

Vše se událo poté, co mi zemřel otec. Po otci zůstal byt a v dědickém řízení se rozhodlo, že půl tohoto bytu náleží mně a půl bytu mojí mamince. Jenže maminka si našla nového přítele a tím vlastně začal problém.

S maminkou jsme se dohodli na prodeji bytu

Jelikož já i moje maminka jsme měli bydlení již zařízené, tak jsme se dohodli na prodeji bytu, který jsme po mém otci zdědili.

Maminka si v té době našla nového přítele, který má syna Marka, a který se pohybuje v realitách, tak jsme si řekli, že nám právě Marek s prodejem může pomoct. Svěřit to mému nevlastnímu bratrovi však byla velká chyba.

Marek prodal byt za necelé 3 miliony. Mojí mamince z této částky vyplatil přibližně 1,2 milionu, zbytek si ale nechal sám. V té chvíli jsem si myslel, že tohle přece nemůže být pravda.

Takový podvod jsem nemohl nechat jen tak být

Když jsem to zjistil, tak jsem se rozhodl jít na policii. Šel jsem nejdříve na městskou policii, ale potom mě poslali na kriminální policii.

Tam jsem jim zase všechno popsal, ale zase jsem byl poslán dál na další oddělení policie. Tam jsme s policistou sepsali protokol a já čekal, co se bude dít.

Během té doby jsem si sehnal právníka, abych byl připravený. Policie mezitím kontaktovala Marka, aby podal vysvětlení. Marek však ve všem lhal a vše popřel.

Rozhodl jsem se jít do boje a nepřestanu

S právníkem jsme se pustili do boje a podali jsme žalobu proti usnesení, že je Marek nevinný. Hnali jsme to pořád výš a výš a po 2,5 letech přišlo finální rozhodnutí od státní zástupkyně.

Státní zástupkyně rozhodla, že se vlastně nic nestalo a proti jejímu rozhodnutí se nelze odvolat. V tu chvíli můj právník dostal strach a od mého případu dal ruce pryč. Já se ale v žádném případě nevzdávám. Našel jsem si nového právníka a budu bojovat dál. Spravedlnost přece musí existovat.

Zdroj: , the sun, idnes.cz, wikipedia


Přidejte si Top Stories na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Top Stories na hlavní stránku Seznam.cz