25. 6. 2021
Autor: Daniel Labounek
zdroj: , the sun, idnes.cz, wikipedia

Poznala jsem Jakuba, když mi bylo 26 a jemu 32 let. Jednou jsem se s ním střetla na ulici, kde mi upadla kabelka a on mi ji pomohl ochotně posbírat. Pozval mě na kávu, kde jsem si s ním...

Článek byl zpracován na základě příběhu zaslaného čtenářkou. Fotografie má pouze ilustrační charakter.

Poznala jsem Jakuba, když mi bylo 26 a jemu 32 let. Jednou jsem se s ním střetla na ulici, kde mi upadla kabelka a on mi ji pomohl ochotně posbírat. Pozval mě na kávu, kde jsem si s ním výborně rozuměla. Dal mi svoje telefonní číslo a já se mu asi o týden později ozvala.

Na druhé schůzce mi řekl o své minulosti

Už na druhé schůzce mi hned na začátku řekl, že v minulosti udělal něco špatného, za co si odseděl 8 let ve vězení. Přiznávám se, že mi to trochu vyrazilo dech, ale byla jsem ráda, že mi to takhle rovnou oznámil. Bylo na něm vidět, že je hodně nervózní z toho, jak zareaguju.

Ihned mě samozřejmě zajímalo, proč si odseděl 8 let ve vězení. Nic nezakrýval a řekl mi celou pravdu.

Říkal, že byl tehdy mladý a měl velkou touhu po penězích, a proto se s kamarádem dohodl, že vykradou kasino. Podařilo se jim to, ale o 14 dní později si pro ně přišla policie. Dostal za to 8 let vězení, které si odseděl.

Podle mého názoru to byla jen mladická nerozvážnost

Myslím si, že takové životní selhání se může stát každému. Důležité pro mě bylo, že to nebyla násilná trestná činnost vůči jiné osobě. Pokud by někoho například zabil, tak to bych se mu nemohla podívat ani do očí.

Teď pracuje už dva roky jako velice úspěšný manažer ve velké firmě, kde se mu pod rukou protočí opravdu velké množství peněz. To je pro mě záruka toho, že se jistě napravil. Nechtěla jsem se k tomu rozhovoru nikdy vracet a brala jsem to jako uzavřenou kapitolu.

Když jsem ho šla představit našim, tak jsem netušila, co se může stát

Hrozně jsem Jakuba chtěla představit své rodině, a to rovnou s novinou o naší plánované svatbě. Máma byla opravdu nadšená, strašně moc se těšila, jak mi jednou bude připravovat svatební den. Z tohoto nadšení nás vytrhnul Jakub, když rodiče obeznámil o své minulosti.

Na jednu stranu ho chápu, chtěl mít klid a žádného kostlivce ve skříni, jenže tohle prostě máma neunesla. Okamžitě ho vyhodila z domu a mě začala nadávat, jestli jsem normální. Začala mi s ním svatbu zakazovat. Já ji však poslouchat nechtěla a utekla jsem za Jakubem.

Svůj názor na Jakuba nezměním

S plánováním svatby jsem pokračovala sama dál, i když mě to opravdu mrzelo. Po tom, co jsem rozvezla s Jakubem oznámení, moje matka nelenila a začala obvolávat rodinu, aby všem řekla, co je Jakub zač.

Když jsem přijela k našim dát jim oznámení, tak mě máma nepustila ani dovnitř. Řekla mi, ať rozhodně nepočítám s její nebo otcovou účastí na této dle jejích slov frašce. Tehdy jsem se slzami v očích odjela a už tam ani mámu nechci.

Zdroj: , the sun, idnes.cz, wikipedia


Přidejte si Top Stories na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Top Stories na hlavní stránku Seznam.cz
6 komentářů