18. 3. 2020
Autor: Karel Fantiš
zdroj: , the sun, idnes.cz, wikipedia

Jsem na mateřské dovolené a s malým si chodíme hrát na hřiště, kam chodí plno jiných maminek. Začali jsme s takovou tradicí, mezitím co si děti hrají, tak vzájemně ochutnáváme své výtvory, kdo co upekl. Časem vznikla obrovská soutěživost....

Článek byl zpracován na základě příběhu zaslaného čtenářkou. Fotografie má pouze ilustrační charakter.

Jsem na mateřské dovolené a s malým si chodíme hrát na hřiště, kam chodí plno jiných maminek. Začali jsme s takovou tradicí, mezitím co si děti hrají, tak vzájemně ochutnáváme své výtvory, kdo co upekl. Časem vznikla obrovská soutěživost. I já jsem se zúčastnila se svými pokusy, ale zprvu to nestálo za řeč.

Začala jsem se učit vařit

Začala jsem studovat literaturu o vaření a učit se z televizních pořadů jako MasterChef nebo Prostřeno. Po roce, těsně před koncem mateřské, jsem už neměla mezi maminkami z dětského hřiště konkurenci a rozdávala výtvory od plotny ve velkém.

Ty mě však začaly s přibývajícím úspěchem závidět a pomlouvat mě, až to vyvrcholilo tím, že na mě poslali živnostenský úřad, že bez povolení provozuji živnost.

Návštěva ze živnostenského úřadu

To byl pro mě velký šok, protože jsem své výtvory vždy jenom rozdávala a nic jsem za to nechtěla. Paní z úřadu byla přísná, nechtěla mi věřit z toho důvodu, že stížností bylo více. Nabídla mi, abych si požádala o živnostenský list, navštívila nějaký kurz s certifikací a nebudou to řešit.

Touto cestou bych ráda poděkovala těm, kteří na mě podali udání, protože mám teď poblíž svoji cukrárnu, která velmi dobře prosperuje.

Zdroj: , the sun, idnes.cz, wikipedia


Přidejte si Top Stories na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Top Stories na hlavní stránku Seznam.cz
1 komentář