24. 4. 2022
Autor: Simona Dvořáčková
zdroj: Mashany Music, the sun, idnes.cz, wikipedia

Některé texty zrají jako víno. To se dá přesně říct i o písni ruské zpěvačky Mashany, která se začala aktuálně šířit na internetu. Zpěvačka před pár lety vyzývala ve své písni Putina ke srovnání jednoho rublu za jeden dolar....

Některé texty zrají jako víno. To se dá přesně říct i o písni ruské zpěvačky Mashany, která se začala aktuálně šířit na internetu. Zpěvačka před pár lety vyzývala ve své písni Putina ke srovnání jednoho rublu za jeden dolar. To se šéfovi Kremlu příliš nepodařilo a vzhledem k současné situaci jen tak nepodaří.

V dopise svému šéfovi alias Vladimiru Vladimiroviči píše prostřednictvím písně o srovnání rublu na úroveň dolaru. „Zřekněme se šéfe této cizácké valuty a zůstane nám pouze rubl,“ vysílá zpěvačka svá slova směrem k Putinovi.

Text „Tak pojďme šéfe, vyřešíme to spolu. Uděláme z ruského rublu zlatou valutu. A ‚zelené papírky‘ posbíráme a vrátíme zpět na recyklaci papíru,“ zní potom v kontextu dnešní reality jako slušná střela do vlastní nohy.

Refrén už jen dokresluje bizarnost celé písně. „Platím za dolar jeden rubl, a ani kopějku navíc. Chci dolar za jeden rubl a i to je moc,“ zpívá nadšeně zpěvačka nehledě ani na tehdejší realitu.

Vzhledem k současné situaci, kdy jsou na Rusko uvaleny ze strany západních zemí masivní ekonomické sankce a rubl se pohybuje na hodnotě okolo 0,013 dolarů, zní text písně zpěvačky Mashany vyloženě směšně.

Za posledních 20 let bylo Rusko nejblíže vyrovnání se hodnotě dolaru v roce 2008, kdy byl dolar slabý třeba i vůči české koruně, i tak činila hodnota rublu tehdy 0,042 dolarů, což je daleko vzdálené od kurzu 1 ku 1.

Válčení šéfa však očividně zpěvaččině snu zrovna dvakrát neprospívá. Na videoklip s písní se poté můžete podívat zde. Zábava zaručena. A kdyby vám to nestačilo, tak podívejte i na její druhý hit s názvem Můj Putine.

Zdroj: , the sun, idnes.cz, wikipedia


Přidejte si Top Stories na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Top Stories na hlavní stránku Seznam.cz
20 komentářů