11. 12. 2020
Autor: Daniel Labounek
zdroj: , the sun, idnes.cz, wikipedia

Vždy jsem nesnášela prodeje po telefonu. Ocitla jsem se ale ve složitější finanční situaci a tak, když mi zazvonil telefon s nabídkou levnější dodávky energií a argumentem, že ušetřím několik tisíc ročně, tak jsem ho chtěla minimálně vyslechnout. Měla...

Článek byl zpracován na základě příběhu zaslaného čtenářkou. Fotografie má pouze ilustrační charakter.

Vždy jsem nesnášela prodeje po telefonu. Ocitla jsem se ale ve složitější finanční situaci a tak, když mi zazvonil telefon s nabídkou levnější dodávky energií a argumentem, že ušetřím několik tisíc ročně, tak jsem ho chtěla minimálně vyslechnout.

Měla jsem ušetřit několik tisíc ročně

Pán byl po telefonu velice milý. Nahlásila jsem mu tedy svoji průměrnou roční spotřebu energií a nechala si od něj vypočítat možnou úsporu. Vypočítal to na úsporu 8 tisíc korun ročně. To je půlka mého měsíčního platu, takže jsem moc neváhala a víceméně jsem se okamžitě rozhodla.

Měla jsem trochu strach, aby přechod na nového dodavatele nebyl moc složitý, ale opak byl pravdou. Přechod na nového dodavatele energií byl jednoduchý. Vše jsem dohodla po telefonu, další den přijel kurýr, kterému jsem podepsala smlouvu, kde bylo to stejné, co mi pán po telefonu říkal, takže jsem s podpisem neměla sebemenší problém.

Dlouho jsem byla spokojená, že jsem si zařídila velkou finanční úsporu

Když mi přišlo další vyúčtování, tentokrát od nového dodavatele, tak jsem málem spadla ze židle. Žádná úspora tam nebyla. Za téměř totožnou spotřebu oproti minulému roku jsem měla zaplatit přibližně o 9 tisíc korun více.

Dlouho jsem tomu nemohla uvěřit, a tak jsem volala na bezplatnou informační linku nového dodavatele, kde jsem se dožadovala vysvětlení. Pořád jsem doufala, že je to jen omyl, vše se vysvětlí a budu nakonec platit méně.

Paní operátorka mi po telefonu vše překontrolovala a zjistila, že vše bylo v pořádku. Pro mě to tedy znamenalo velmi velký nedoplatek, který je v mé finanční situaci velký problém. Nechápu, jak se mi tohle mohlo stát, ale každopádně už vím, že nikdy už jen tak někomu nenaletím. Rychle jsem si zařídila přechod ke starému dodavateli, kde jsem už nedostala takovou cenu, ale u dodavatele, který mi slibuje lepší cenu a nedodrží ji, jsem již zůstat nechtěla.

Zdroj: , the sun, idnes.cz, wikipedia


Přidejte si Top Stories na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Top Stories na hlavní stránku Seznam.cz
5 komentářů