16. 10. 2020
Autor: Daniel Labounek
zdroj: , the sun, idnes.cz, wikipedia

Byla jsem ve složité finanční situaci, tak jsem si hledala možnosti různých přivýdělků. Narazila jsem na několik krátkodobých brigád, kde jsem si vždy něco málo bez problému vydělala. Pak se na internetu objevil inzerát na focení, za které bylo...

Článek byl zpracován na základě příběhu zaslaného čtenářkou. Fotografie má pouze ilustrační charakter.

Byla jsem ve složité finanční situaci, tak jsem si hledala možnosti různých přivýdělků. Narazila jsem na několik krátkodobých brigád, kde jsem si vždy něco málo bez problému vydělala. Pak se na internetu objevil inzerát na focení, za které bylo nabízeno docela dost peněz. Říkala jsem si, proč to nevyzkoušet.






Mělo to být focení pro módní časopis

Očekávala jsem od toho normální slušné focení, kde budu fotit například nějaké nové kousky oblečení. Možná by mi nevadilo nafotit i spodní prádlo, které by vše důkladně zakrylo.

Přišla jsem do agentury, kde to vše vypadalo, jako by se tam opravdu fotilo. Nebyla jsem vůbec nervózní, hned za mnou přišel pohledný mladík, který mě vedl do společenské místnosti. Pěkně si se mnou povídal, zajímal se o mě, o to co dělám, jaké mám koníčky a tak dále.

Zhruba po hodině jsem dostala smlouvu, kde se mi nelíbilo snad vůbec nic

Dostala jsem k podpisu smlouvu, kde bylo například napsáno, že pořízený materiál si může agentura používat, jakým způsobem uzná za vhodné, a to zvláště nahrávky. Hned jsem se ptala, o jaké nahrávky by mělo jít.

Muž se mě už přestal vyptávat, co dělám nebo jak se mám a šel rovnou na věc. Na rovinu mi řekl, že se jedná o focení erotických obrázků a natáčení krátkých filmů pro dospělé. Nabízel mi za jedno hodinové video 5 tisíc korun.

Jak už jsem na začátku psala, byla jsem ve složité finanční situaci, ale do tohohle bych nikdy nešla. Vidina rychle vydělaných peněz byla hodně lákavá a věřím, že někdo může podlehnout, ale na to si sama sebe opravdu hodně vážím.

Okamžitě jsem se tedy zvedala z místa, příjemně jsem poděkovala za nabídku a odcházela. Muž se mě snažil přesvědčovat, zkoušel mi nabídnout dvakrát tolik, ale já jsem pořád nechtěla. Pak už zvolil i opačnou taktiku, kdy byl nepříjemný, protože jsem ho prý okradla o jeho čas.

Nedala jsem se a z agentury jsem okamžitě odešla. Teď už asi na nějaký inzerát ohledně focení jen tak hned nepoběžím.

Zdroj: , the sun, idnes.cz, wikipedia
Přidejte si Top Stories na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Top Stories na hlavní stránku Seznam.cz