28. 8. 2021
Autor: Daniel Labounek
zdroj: , the sun, idnes.cz, wikipedia

Je to už 30 let, co jsme se přestěhovali s manželkou do malé vesnice v Kanadě. Nyní jsme už v důchodě a užíváme si poklidného života. V období našeho příjezdu šla manželka nakoupit do supermarketu a u pokladny ji čekalo překvapení, na...

Článek byl zpracován na základě příběhu zaslaného čtenářem. Fotografie má pouze ilustrační charakter.

Je to už 30 let, co jsme se přestěhovali s manželkou do malé vesnice v Kanadě. Nyní jsme už v důchodě a užíváme si poklidného života. V období našeho příjezdu šla manželka nakoupit do supermarketu a u pokladny ji čekalo překvapení, na které vzpomínáme dodnes.

Manželka vyrazila na nákup do místního supermarketu

Když měla má manželka nákupní košík plný, zamířila k pokladně. Jakmile prodavačka namarkovala všechno zboží, začala manželka hledat v kabelce svoji peněženku. V tu chvíli jí opravdu zatrnulo, peněženku vůbec nemohla najít.

Vzpomněla si, že ještě před odjezdem z domu kontrolovala, zda má v peněžence dostatek peněz. Potom si uvědomila, že svoji peněženku si už zpátky do kabelky nedala, takže peněženka zůstala doma.

Bylo to pro ni opravdu trapné

Manželka řekla pokladní, že se omlouvá, ale že zapomněla peněženku doma. Už se chystala ze supermarketu odejít, ale v tom ji zastavil přibližně stejně starý pán, který stál ve frontě za ní. Řekl manželce, že to je dobré a že nákup za ni zaplatí.

Moje žena byla naprosto v šoku. Nečekala, že by jí mohl takhle někdo pomoct. Nakonec ale souhlasila a požádala pána o adresu, aby mu mohla peníze vrátit.

Dotyčný pán ale nechtěl o žádném vracení nic slyšet a pouze řekl: „Užijte si to“. Byl to nákup za více než 100 dolarů, a to je opravdu dost peněz. Možná i proto to manželku tolik překvapilo a vzpomínáme na to dodnes.

Jak bych srovnal život v Česku a v Kanadě?

Když jsem tento příběh vyprávěl svým přátelům, tak jsem byl překvapen, že spousta lidí zažila to samé. Tohle opravdu není výjimka a téměř každý se s tímto přístupem někdy setkal.

Řekl bych, že život v Kanadě je úplně stejný jako život v Čechách. Jediný rozdíl je v tom, že tady jsou daně o hodně větší. Vůbec si nemyslím, že jsou tady lepší lidi. Vždy jsem byl optimista a věřím, že takoví lidé jsou po celém světě, i v Česku.

Zdroj: , the sun, idnes.cz, wikipedia


Přidejte si Top Stories na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Top Stories na hlavní stránku Seznam.cz
1 komentář