1. 5. 2022
Autor: Daniel Labounek
zdroj: , the sun, idnes.cz, wikipedia

U nás na vesnici jsem platil za obětavého zdravého chlapa všech řemesel, který každému pomáhal. V práci pracuji jako údržbář ve velkém areálu, kde jsem se naučil za deset let už opravdu hodně věcí. Díky své práci mám také...

Článek byl zpracován na základě příběhu zaslaného čtenářem. Fotografie má pouze ilustrační charakter.

U nás na vesnici jsem platil za obětavého zdravého chlapa všech řemesel, který každému pomáhal. V práci pracuji jako údržbář ve velkém areálu, kde jsem se naučil za deset let už opravdu hodně věcí. Díky své práci mám také přístup k těžké technice pro osobní potřebu, jako je například traktor, bagr nebo nákladní auto.

Hodně lidí po mně chtělo pomoc a já nikdy nikomu neřekl ne

Jelikož jsem sám, tak jsem měl spoustu volného času. V podstatě každý víkend jsem trávil u někoho na domě. Pořád někdo chtěl s něčím pomáhat. Nikdy jsem si za to nic neřekl, maximálně to, co jsem do toho musel dát sám, a to byla například nafta do strojů, kterou jsem v práci musel zaplatit.

Ať už to byla oprava kotle, poorání pole nebo vybagrování díry na bazén, tak jsem byl vždy v obci já ten, co to zařizoval nebo rovnou dělal. Opravdu nikdy mi to nevadilo až do určitého momentu.

Když mi vzal požár dům, tak jsem v tom zůstal sám

Jednoho dne mi mou vlastní chybou vyhořel dům. Přišel jsem domů unavený z práce a začal si vařit. Usnul jsem a v kuchyni začalo hořet. Naštěstí mne vzbudil kouř a já z domu utekl. Požár se rychle rozšířil a během dvou hodin bylo po domě.

Hasiči se opravdu snažili, ale dům je určený k demolici. Nikdy jsem nevěřil bankám, takže jsem měl všechny peníze doma. O vše jsem přišel a neměl, kam jít.

Doufal jsem v pomoc ostatních, ale zůstal jsem stát na ulici

Ten den byl opravdu hrozný, stál jsem u vyhořelého domu, který byl neobyvatelný. Čekal jsem nabídku od některého ze sousedů, že bych u nich mohl složit hlavu, ale nic.

Naštěstí mi zůstal zahradní domek na zahrádce kousek od domu, kde jsem se mohl vyspat a další den ráno začít vše řešit. Už je to nějakou dobu, co přebývám v zahradním domku a snažím se postavit dům znovu. Jsem tu pořád sám a nikoho ani nenapadne mi jít pomoci. Už nikdy pro nikoho nic dělat nebudu.

Zdroj: , the sun, idnes.cz, wikipedia


Přidejte si Top Stories na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Top Stories na hlavní stránku Seznam.cz
3 komentáře